Visonic Powermax Productlijnen

Vanuit het installatiebedrijf geven wij de voorkeur aan bedrade systemen. Bedrade kennen geen lege batterijen en geen storing op de draadloze verbinding door andere draadloze apparatuur, zoals draadloze routers of telefoons. Het lastige is ook om deze draadloze storingen aan te tonen en te reproduceren, hetgeen bij bedraad veel makkelijker is. Daarbij zijn bepaalde componenten niet leverbaar in draadloos omdat ze veel te veel stroom nodig hebben.

Draadloze systemen hebben ook significante voordelen. Je kunt de detectoren op elke gewenste plaats zetten en wanneer deze plaats toch niet zo geschikt blijkt vanwege een huisdier, plaats je hem ergens anders zonder veel schade of werk. Het belangrijkste voordeel is het achterwege blijven van bekabeling en de eenvoudige installatie. Hierdoor wordt de gehele installatie een stuk goedkoper en bereikbaar voor iedereen.

Wij zijn 18 jaar geleden begonnen met het testen van allerlei draadloze beveiligingsinstallaties van gerenommeerde merken en werden geconfronteerd met veel loze alarmmeldingen, storingen en een programmatuur waar geen lijn in te vinden was. Het verkopen van een draadloos systeem is geen probleem. Dat wordt het pas wanneer je constant bezig bent met het verlenen van service op zon systeem en daar zit geen enkele installateur op te wachten.

Al sinds 1997 z'n tijd ver voorruit

In 1997 kregen wij de eerste generatie Powermax apparatuur op de testbank en direct waren wij enthousiast over de opbouw van het systeem. De programmering wat helder en het aantal storingen was beperkt. Wij kenden Visonic al als betrouwbare fabrikant van bedrade systemen en hebben de Powermax als eerste draadloze systeem in ons assortiment opgenomen.

De Powermax had direct al zon voorsprong op zijn concurrenten en bood toen al ongekende mogelijkheden. De Powermax is slechts 2 keer in uiterlijk vernieuwd, waarbij de Powermax Plus en de Powermax Pro nog steeds leverbaar zijn. De Powermax is van het begin af aan een systeem geweest waar men gekeken heeft wat de consument belangrijk vond en niet wat interessant was voor installateurs of meldkamers.

Veel mogelijkheden die bij de Powermax standaard aanwezig zijn, zijn uitbreidingen bij andere beveiligingsystemen. De Powermax Pro heeft bijvoorbeeld al 28 draadloze groepen, spreken en luisteren op afstand, een analoge telefoonkiezer met spraakmodule, X10 home automation aansturing en mogelijkheden van het schakelen van het alarmsysteem door in te bellen.

Men kan ook uitgangen schakelen door in te bellen met de mobiele telefoon. Al deze mogelijkheden vragen wel om even goed te gaan zitten voor de centrale met de handleiding erbij. Omdat zoveel standaard aanwezig is, is starten eenvoudig. Stekker in de 230V wandcontactdoos en in de telefoonaansluiting, handleiding en een kop koffie erbij en starten maar. De handleiding is leidraad voor de wereld die open gaat en die Visonic Powermax Pro heet en het is nog leuk ook.

Walter Bosman